18 Mayıs 2014 Pazar

Keskin Nişancılar İçin Akıllı Hedefleme Optiği - TrackingPoint

ABD ordusuna akıllı silah sistemi

Gelişen teknolojiler doğrultusunda malesef çoğu zaman caydırma güçleri dışında kullanılan silahlar da akıllanmaya devam ediyor. Bunun son örneklerinden ABD ordusunun yeni akıllı silahı, bünyesinde Linux tabanlı bir bilgisayar taşıyor.

TrackingPoint adlı bir şirket tarafından hazırladığı belirtilen yeni tüfek modeli, dürbün mekanizması içerisinde Linux tabanlı bir bilgisayar taşıyor ve askerler tarafından işaretlenen hedeflerin, hava durumu ya da zemin eğimi gibi konulara göre hesaplanarak vurulması için en uygun poziyonu sağlayabiliyor.

Seçilen farklı özelliklere göre 10,000$ ile 27,000$ gibi yüksek bir ürün başı maliyeti bulunan akıllı tüfek modeli, şimdilik test aşamasında bulunuyor ve ileri de konu hakkında DARPA’nın lazer güdümlü keskin nişancı dürbünü ile ortak çalışmalarda bulunulabileceği belirtiliyor.



U.S. Army smart weapon system

Unfortunately, in line with evolving technologies used outside forces often deter weapons continues to be the wiser. A recent example of the U.S. military's new smart weapons, carries within a Linux-based computer.

Trackingpoint by a company called Prepare the specified new rifle models, binoculars mechanism in a Linux-based computer carries and soldiers marked by objectives, weather or slope of ground on issues such as calculated in accordance shot for the most appropriate poziyonu can provide.

Selected according to different properties $ 10,000 and $ 27,000 as a product of high cost-per-contained intelligent rifle model, currently in the testing phase's and forth on the issue DARPA's laser-guided sniper binoculars with a common found in studies is being said that..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder