6 Şubat 2014 Perşembe

SAR 223

Piyade tüfeği tasarlamak ve üretmek maksadı ile geliştirilen ar-ge projesi; TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından 2009 Mayıs ayında onaylanarak “Hafif Etkin, Modüler Ve Uluslararası Piyasada Rekabet Gücü Yüksek Modern Piyade Tüfeği Geliştirme Projesi“ olarak yürütülmüştür. Proje 2 yılda başarı ile sonuçlandırılmıştır. Projenin maddi boyutu 2.340.000 USD‘dir. Bu projede; Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, TÜBİTAK Sage gibi bilim kuruluşları ile çalışılmıştır. Türkiye’nin ilk özgün tasarım piyade tüfeğini tasarlama ve üretimine hazır olma gururu yalnız Sarsılmaz Silah Sanayine değil aynı zamanda emeği geçen diğer kurumlarımıza da aittir. SAR 223 tasarım olarak, yeni teknolojilerin ustaca kombinasyonunu yansıtmaktadır. En güncel modüler silah kavramlarını birleştiren bir versiyondur.

5.56mm olarak tasarlanan silah, taşıma uzunluğunu daha da azaltmak için geliştirilmiş uzayıp kısalan dipçiğe sahiptir. Kullanıcıya lazer noktalayıcı ve flaş ışıklardan, katlanabilir nişangahlara ve gündüz/gece görüş cihazlarına kadar birçok aksesuar takabilme imkanı sunan gövdeye entegre picatinny raylar ile bir piyade tüfeği olarak, 40 mm bomba atar dahil olmak üzere muhtelif savaş aksesuarlarıyla donatılabilir.

SAR 223 iki model olarak hazırlanmıştır. Biri klasik AR yapısında tamamen yurt dışındaki sivil kullanıcı ihtiyaçlarını karşılayacak yarı otomatik SAR 223C modeli, diğeri tamamen askeri ihtiyaçları karşılayacak taktik kullanım için SAR 223T modelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder