6 Şubat 2014 Perşembe

SAR 109

SAR 109

Makineli tabanca piyade tüfeği geliştirme çalışmalarına koşut bir biçimde ortaya çıkmıştır. Bu projeye başlama nedenimiz bir silah ailesi yaratma  isteğimizdir.

9x19 mm çapında, yakın muharebede kullanılacak, hafif, etkili, atım hızı yüksek ve kolay kullanılabilir bir makineli tabanca tasarlanmıştır. Klasik çalışma yöntemlerinin en güveniliri olan “Anı Geri Tepme”  (blow back) prensibi ile çalışan makineli tabanca yapısal olarak SAR 223 piyade tüfeğinin temel yapısal özelliklerini taşır.

SAR 109 makineli tabancanın modüler gövde yapısı her türlü aksesuarın kolayca takılarak kullanılmasını sağlamaktadır. Nato standartlarına göre tasarlanmış piccattiny rail içeren gövde üzerine standart monte tertibatına sahip her türlü aksesuar ilave aparata ihtiyaç duyulmadan hızla monte edilebilmektedir. Bu modüler yapı da bu güne kadar en çok üretilip satılmış olan mp 5 makineli tabancaya göre çok önemli bir üstünlük sağlamaktadır.

Bu silah da iki farkli model olarak geliştirilmiştir. Yarı otomatik model olan TE 54 sivil pazara yönelik bireysel kullanıcı için klasik AR formunda, tamamen taktik ihtiyaçları karşılayacak olan SAR 109 ise modüler bir yapıya sahiptir ve yüksek hızda çalışma kabiliyetindedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder