10 Şubat 2014 Pazartesi

AK-47

AK-47

AK-47 (Rusça: Автомат Калашникова 47, Türkçe açılımı: Otomatik Kalaşnikov Model 47), bir tam otomatik gaz işlemeli Sovyet saldırı tüfeğidir.Kızıl Ordu'nun kullandığı AVS-36 ve PPSh-41'lerin yerini alması için 1947 yılında orduda tankçı çavuş ve tamirci olarak görev yapmış makine mühendisi Mihail Kalaşnikov tarafından Alman StG 44 tüfeği baz alınarak tasarlanmış ve Izhmash (İjmaş) firması tarafından üretimine başlanmıştır. 7.62x39mm'lik mermi kullanır. Dünya üzerinde geliştirilmiş türevi olan AKM'lerle birlikte 100 milyondan fazla AK-47 vardır.

Üretim tarihi
Tasarımcı Mihail Kalaşnikov
Tasarlandığı tarih 1944-1947
Üretici Izhmash
Üretildiği tarih 1949-günümüz
Üretim adedi 100.000.000+
Çeşitleri AK-47, AKS-47

Özellikler
Ağırlık 4.8 kg
Uzunluk 880 mm
NamluNamlu uzunluğu 415 mm
Mühimmat 7.62x39 mm
Kalibre 7.62
Atış hızı 600 mermi/dak
Etkili menzil AB=300 metre, OД=400 metre
Azami menzil 800 metre
Nişangah Ayarlanabilir demir nişangah, 378 mm nişan hattı


9 Şubat 2014 Pazar

Blaser R93

Blaser R93



Özgün tasarımlı Blaser R93 Almanya üretimidir ve yivli tüfekten öte bir sistem olarak adlandırılabilir. Namluların, bolt kafasının ( mini, standart ve magnum kaliblreler için), boltun(sağ el sol el için)  yada kundağın, ve hatta her birinin değiştirilebilirlik özelliğine sahiptir. Evet bir R93 aldığınızda çeşitli taleplerinize göre diğer parçaları alarak aynı anda birden fazla kalibrede atış yapabileceğiniz bir atış sistemini almış oluyorsunuz.
Şarjörlerde kalibrelere göre değişkenlik göstermekte ve atış kapasitesi 2 ila 4 + 1 arası yine kalibrelere göre değişmekte. Kalibre grupları değiştikçe, bolt kafası da uygun kalibreye göre tercih edilmekte.



Güvenlik R93 ün en öne çıkan özelliklerinden biridir. Tamamen, ateşleme iğnesi yayı için bir horoz mekanizmasına sahiptir ve şu ana kadar yapılmış tüm güvenlik teslerinden 1. lik derecesi ile çıkmıştır. Eminyet açıldığında iğnenin ve mermi kapsülünün birbirine ulaşma imkanı yoktur. Bu sayede emniyet açıkken R93 2000 metreden düşse bile patlamayacaktır.  Aynı zamanda bolt rayları üzerindeki güvenlik sistemi, yalnış kalibre bir merminin tüfeğinize takılamamasını sağlar. Özel malzemelerden yapılması emniyet mekanizmasının sessiz çalışmasını sağlar ki bu da ava atış yapacağınız ana kadar emniyeti kapalı tutabileceğiniz anlamındadır ne varki emniyet sisteminin sadece baş parmak anotomisi için dizaynı ve tüfek üzerindeki yeri, alışana kadar biraz pratik yapmanızı gerektirecektir.
Tüm bunlara ek olarak Blaser R 93 Avrupa'nın en çok satan bolt mekanizmalı yivli tüfeği olmakla beraber Shooting Times ve Hunting Magazine tarafından  yüzyılın yivli tüfeği ödülünü almıştır.

Kalite sınıflandırması gravür, ağaç kalitesi ve kundak tipini baz almaktadır. Standart, prestij, luxus, grand luxus, exclusive, super exclusive kalite sınıflandırması olmakla beraber, attache ve sentetik kundaklı iki ayrı kategorisi daha vardır. Kalite ilerledikçe fiyatın uçkun limitlere gelmesi tercihleri aşağıda tutmakla beraber, Blaser üretimi yüksek sınıf tüfekler dünyanın neresinde olursa olsun, göz alıcı özelliklerini sergilemektedir.




R93 bugünün standardaları ile karşılaştırdığınızda çok hafif olmamakla beraber yine de ağır tüfekler sınıfına alamayacağımız bir tasarımdır. Standar bir R93 ortalama 3,9 kg gelmektedir.

Tüm bu değişebilirlik özellikleri ile sentetik kundaklı bir Blaser yabancı ülkelerin avcılarına hemen hemen dünyanın tüm av çeşitlerinin avına tek tüfek ile gitme özelliği sağlasa da; ülkemizdeki ruhsatlandırma sisteminden dolayı bize aynı imkanı sağlayamamaktadır. Ülkemizdeki sistem her namluya ayrı bir taşıma ruhsatı almayı gerektirirki zaten bunu karşılayabilecek maddi gücümüz olsa bile emniyet genel müdürlüğünün silah tespit yapısı ve uygulamaları tek tüfekle birden fazla namlu kullanımına müsait değildir.
Hemen hemen tüm yivli tüfeklerdeki ringler ve montajlar dürbünü yivli tüfeklerin mekanizma kısmına sabitlemesi R 93 te namluya sabitlenerek değişiklik göstermektedir. Blaser'in kendi ürünleri için geliştirdiği özel montaj sayesinde, hemen sökülüp takılabilir ve iki tırnaklı mekanizması ile kullanımı çok kolaydır. 

Her namlunun alt kısmında, iki büyük vida yuvası vardır ki bu yuvalar el kundağı ile; el kundağının göbeğinde bulunan yuvalardan 2 büyük vida ile sabitlenir. Bu da tüfeğin bolt kısmı açıkken namluyu el kundağıya sabit bütünleşik tutmaya yarar. Daha ne bir açıklama ile namlu bolt mekanizma haznesine sabit değildir. Bu sayede de bolt mekanizması ve mermi haznesi büyük basınçlardan korunmuş olur. Büyük basınçların tamamı namlu yatağında tutulur. Bu yüzdende mermi haznesi ve bolt mekanizması daha hafif alaşımlardan üretilerek tüfek ağırlığını azaltmaktadır.

Ayrı bir özgün tasarım olarak Blaser R 93 ün bolt mekanizmasından bahsedebiliriz.  Diğer yivli tüfeklerin aksine R93 te mekanizma içinde dönen merminin kasa dibini sıkıştıran tırnaklar yoktur. Bolt mekanizması patentli bir Dairesel Kilitleme sistemi kullanarak her noktadan 360 derecelik bir kavrama ile namlu yatağına mermiyi oturtur ve güc kaybınını engellerken, katı bir kilitleme uygular.


Bolt açılıp kapanırken, Bolt küçük bir hareketler düz bir çizgi üzerinde hareket eder, bu da diğer yivli tüfeklerdeki dört yönlü hareket yerine iki yönlü hareket imkanı vererek, seri atış yapılmasını ve tüfeği omuzdan çıkartmadan takip atışlarının hedefe istikrarlı atılmasını sağlar. Bu sistem Straight Pull Action olarak bilinir.

CYBERGUN MAUSER SPRING SR SCO 10 J 4,5 MM HAVALI TÜFEK


Model : Cybergun Mauser Spring SR Sco 10 j Havalı Tüfek
Uzunluğu : 105 cm
Sistem : Namludan Kırma Tek Atış
Kalibre : 4,5 mm
Çıkış Hızı : 1200 fps / 360 m/s
Ağırlığı : 3,5 Kg
Menzili : 275/430 m


Gamo Viper Serisi

Gamo Viper Serisi

Kalibre: 4.5 mm 5,5 mm 
Ağırlık: 3 kg 
Uzunluk: 117 cm

Çıkış Hızı:4,5 mm 305 m/sn 5,5mm 220 m/sn




Gamo CFR Whisper

Gamo CFR Whisper

Kalibre: 4.5 mm 5,5 mm 
Ağırlık: 3 kg 
Uzunluk: 118 cm

Çıkış Hızı:4,5 mm 305 m/sn 5,5mm 220 m/sn




Air Arms TX 200

Air Arms TX 200

Kalibre: 4.5 mm 
Ağırlık: 4,2 kg 
Uzunluk: 105 cm

Çıkış Hızı:4,5 mm 285 m/sn 


Air Arms Pro-Sport

Air Arms Pro-Sport

Kalibre: 4.5 mm
Ağırlık: 4,1 kg
Uzunluk: 103,5 cm

Çıkış Hızı:4,5 mm 289.56 m/sn


PAYLAŞIMLARIMIZIN DEVAMI İÇİN SAYFAMIZDAKİ REKLARA TIKLAYIN PALYAŞIMLARA ARA VERMEKSIZIN DEVAM EDELIM

PAYLAŞIMLARIMIZIN DEVAMI İÇİN SAYFAMIZDAKİ REKLARA TIKLAYIN PALYAŞIMLARA ARA VERMEKSIZIN DEVAM EDELIM

8 Şubat 2014 Cumartesi

Altay PS420

Model : Altay
Product Code : PS420
Gauge Chamber : 12GA 3" (76mm) Magnum
Stock Finish : Synthetic Black
Receiver Finish : Matte Black
Barrel Finish : Matte Bluing
Capacity : 8+1
Chokes : Tactical Choke + Ext. MC-4
Sights : Rear Ghost ring sight Picatinny rail Front fiber optic sight
Barrel : 51 cm (20")
Overall Length : 106 cm
Average Weight : 3.25 kg

RPG-7 RoketAtar Silah


RPG-7 Roketatar Silahları: Sovyetler Birliği yapımı bir geri tepmesiz tanksavar silah olup, dünyada en çok kullanılan tanksavar silahıdır. Etkili menzili 400 metredir. Özgün adı: Ручной Противотанковый Гранатомёт-Ruçnoy Protivotankovıy Granatomyot (Anti tank (protivotankovıy) bombası atıcı). Önceki modeli RPG-2'den geliştirilmiştir. Atası II. Dünya Savaşı sırasında Almanlar tarafından geliştirilen Panzerfausttur.
         ABD Ordusu kendine malederek "Rocket Propelled Grenade" biçiminde açıklar. 40 mm çapında, 95.3 cm uzunluğunda müsademe çarpma sistemiyle çalışan dakikada 4-6 atım yapabilen 25 metre geri tehlike bölgesi bulunan toplu, hafif ve orta zırhlı hedeflere kullanılan timin destek silahıdır. 900 metreden sonra hedefin bulunamaması halinde roket kendini imha etmektedir. Sağlam yapısı, düşük fiyatı ve etkili oluşu onu dünyada en çok kullanılan tanksavar silahı yapmaktadır. Şu an itibariyle 40'tan fazla ülke tarafından kullanılmaktadır. Bunun yanında 9 ülkede de üretimi yapılmaktadır. Gayrinizami ve gerilla grupların arasında da popülerdir. RPG-7'ler 1960 yıllardan bugüne kadarki tüm savaşların çoğunda kullanılmıştır.

          En çok kullanılan uyarlamaları RPG-7D paraşütçü modeli (kolay taşınabilmesi için 2 parçaya bölünebilen) ve hafif Chinese Type 69 RPG'dir.





Browning 14

ÖZELLİKLERİ (Specifications)
Caliber : 9 MM
Şarjör Kapasitesi: 13+1 ;15 +1
Namlu Uzunluğu : 125 MM
Uzunluk : 215 MM
Ağırlık : 980 GR
Çok özel bi parça, Çift balık ,T Serisi, Ortopedik kabze,Yedek sarjör ile birlikte mükemmel bir silah diyebiliriz belçika yapımı olan bu silahlah en çok tutulan silahlar arasındadır.

M72 LAW

M72 LAW (Light Anti-Tank Weapon-Hafif tanksavar silahı),ABD'de Talley Defense Systems tarafından tasarlanmış tek atımlık, taşınabilir 66 mm'lik hafif anti tank silahıdır.Norveç'te Nammo Raufoss AS tarafından üretilmiştir. LAW, Kore Savaşı'nda ABD piyadelerinin ana tanksavar silahı olan bazukanınyerini aldı. TSK tarafından da kullanılmaktadır.

EX-41 multi-shot grenade launcher (USA)Bombaatar Tüfeği

The EX-41 grenade launcher,

Caliber: 40×46 low velocity
Type: multi-shot, cartridge-firing, manually operated
Overall length: n/a
Weight: ~8.1 kg unloaded
Effective range: up to 300 m
Magazine capacity: 3 rounds

Kökeni ABD'nin Yeri
Özellikler
Ağırlık 9.98 kg
Uzunluk 914 mm
Yüksekliği 279 mm
Alçak basınç ve yüksek basınç mermi hem unsurlarını birleştirerek Kartuş Hibrid tasarım 40mm bombası.
Eylem pompa eylem
Namlu çıkış hızı 152 m / s
Maksimum atış aralığı 1.500 m
Besleme sistemi 4-yuvarlak iç tüp dergisi


7 Şubat 2014 Cuma

Tarus Model 1.911 Tabanca

Teknik Özellikler
TAURUS INTERNATIONAL TAURUS ULUSLARARASI

Taurus 38 Super w/Rail 5″ Barrel Pearl Grips Gold/Stainless Finish Toros 38 Süper w / Demiryolu 5 “Varil Pearl Grips Altın / Paslanmaz Son’u

Taurus 1911′s are hot rodded with may custom features including a polished feed ramp, lowered ejection port, ambidextrous safety, beavertail memory pad grip safety, custom grip panels and ventilated trigger. Toros 1.911′s ile rodded sıcak cilalı bir besleme rampa gibi özel özellikler, ejeksiyon noktası, çok yönlü güvenlik, beavertail tampon bellek tutuş güvenlik, özel tutuş panelleri ve havalandırılan tetik düşürdü olabilir.

SPECIFICATIONS: ÖZELLİKLER:
Mfg Item Num: 119110938PSG Mfg Ürün Num: 119110938PSG
Category: FIREARMS – HANDGUNS Kategori: ATEŞLİ SİLAHLAR – Tabanca
Type :Pistol Türü: Tabanca
Action :Single Action Only Eylem: Tek Eylem Sadece
Caliber :38 Super Auto Kalibre: 38 Süper Otomatik
Barrel Length :5″ Namlu Boyu: 5 “
Capacity :9 + 1, 11 + 1(Grip Extension) Kapasite: 9 + 1, 11 + 1 (Grip Uzatma)
Safety :Manual Emniyet: Manuel
Grips :Mother of Pearl Kulpları: Mother of Pearl
Sights :Novak Sights: Novak
Weight :39.4 oz Ağırlık: 39.4 oz
Finish :Stainless W/Gold Highlights Finish: Paslanmaz W / Altın zirveler


CBJ M S

Teknik Özellikler:

Calibre 6,5 x25 CBJ ve 9×19 Parabellum
Çalışma prensibi 1 Blowback, Açık cıvata.
Çalışma prensibi 2 Blowback, yüzen İğne ile Kapalı cıvata.
Seçici yangın
2-adım tetik yarı / tam otomatik çekme tarafından Seçici yangın
Emniyet sistemi Manuell güvenlik ve emniyet kavrama
Yangın Cyclic oranı ~ 700 rpm
Dergi kapasiteleri 20 -, 30 -, 100-mermi
Arpacık Ayarlanabilir yükseklik, yazı için
Gece görüş Trityum önünde görünürde (Beta) hafif.
Gez Hayalet-ring tipi, 3 pozisyonları, ayarlanabilir f. windage.
Görme seçenekleri Herhangi bir optik sistem için ray Picatinny. Tarafta oku Picatinny raylar isteğe bağlıdır.
Uzunluğu 6.5x25CBJ için geri çektiği / 9mm 363 mm / 333 mm
Uzunluğu 6.5x25CBJ için genişletilmiş / 9mm 565 mm / 535 mm
Namlu uzunluğu 9 mm Parabellum 170 mm
Namlu uzunluğu 6.5×25 CBJ 200 mm
Yüksekliği 20 mermi dergisi ile 189 mm
Yüksekliği 30 mermi dergisi ile 240 mm
En 44 mm
Boş ağırlığı 2 800 gram
Ağırlık W. yüklendi 30 mermi 6.5×25 CBJ 3.050 gram
9 mm Muharebe aralığı Parabellum 200 m
6.5×25 için Savaş aralığı CBJ 400 m


Desert Tan Mania

Hem ağırlık, hem mekanizma ve parçalar (öyle ki, çoğu custom 1911 parçası TM modellerine uyuyor) hem de tetik çekişi gibi hissiyat açısından ateşli ağabeyine çok benzeyen bu "oyuncak", her ne kadar oyun için yaşımız biraz fazla olsa da, evde kuru çalışma ve belden atış gibi taktik çalışmalar için, CO2 ile çalışanlara göre çok daha güvenli olması, "green gas" yani çakmak gazı ile kolayca dolması, atış sırasında sürgünün hareket etmesi (ki bu çok az da olsa bir geri tepme yaratıyor), ve metal parçaların yapım kalitesinin geçenlerde incelediğim Tisaş'tan (Tisaş zig-m sahipleri lütfen alınmasın ama doğru) daha yüksek olması açısından tercih sebebi oldu. Evde kurduğum hedeflere kılıftan çekip atış, duble, belden ani atış gibi çalışmaları ; atış noktamı ve sonuçlarını rahatlıkla görerek uygulayabiliyorum. Bu esnada da ev eşyalarım hurdaya çıkmıyor, komşularım şikayet etmiyorlar.

Hissatsu'ya gelince, Sn. Ekeke'nin takdir edeceği gibi ;kesinlikle "evde çalışma" yapılacak bir parça değil, yanlışlıkla takıldığım bir perdeden anında iki küçük "perdecik" yapıverdi.
Onun yerine plastik "trainer" ile çalışıp, ağabeyini "acil durumda camı kırınız" modunda tutmak çok daha akıllıca.

MP5

MP5 Makineli tabanca; barut gazının etkisi ile çalışan, tek tek ve sürekli atış yapan, Gaz Silahı olarak ve Gösteri Silahı olarak da kullanılan, Türkiye’de yaygın hizmet veren TAM OTOMATİK (makineli) TABANCADIR.

I.TANIMI:Alman Heckler - Koch firmasınca üretilmiştir. 
Özellikleri:
Çapı : 9 mm. (MP 5 Parabellum)
Kovan Boyu : 19 mm.
Uzun Dipçik (sabit dipçik) ile boyu : 680 mm.
Açılır-kapanır dipçik ile boyu (açık) : 660 mm.
Açılır-kapanır dipçik ile boyu (kapalı) : 490 mm. 
Gez ve arpacık arası uzaklığı : 350 mm.
Namlu uzunluğu : 225 mm.
Uzun dipçik ile ağırlığı (şarjörsüz) : 2.450 kg.
Açılır-kapanır dipçik ile ağırlığı (şarjörsüz) : 2.550 kg.
Çelik şarjörün ağırlığı : 0.145 kg.
Fişek ağırlığı : 0.012 kg.
(MP5 Makineli tabancanın, mekanik sisteminin çalışması için gerekli olan barut hakkı (basınç) normal 9 X 19 mm. Parabellum tipi fişeklerde bulunmayabilir. Bu tabancada MP 5 Parabellum fişeği kullanılması gereklidir. Aksi takdirde silah çalışmayabilir.) 
Atış Sürati (yaklaşık) : 650 adet / dk
İlk hız (yaklaşık) : 400 m/s
Kinetik Enerji (yaklaşık) : 65 m/kg
Set Adeti (Sağa döner) : 6
Delme gücü (Çam Tahtasını; 50-60 m. Mesafeden): 11 cm.

M16

M16 5.56mm'lik hava soğutmalı, gaz işlemeli ve şarjör beslemeli hafif bir tüfektir. Gazın ani tepme esasına göre çalışır. Kullanıdığı 5.56mm'lik mermi hedefi M16 doğrudan sıkışma gaz operasyonu ile çalıştırılan bir döner cıvata ile hafif, 5.56 mm, hava soğutmalı, gaz ile çalışan, dergi beslenen saldırı vardır. Tüfek çelik, 7075 alüminyum alaşım, kompozit plastik ve polimer malzemeden yapılmıştır. XM16E1 gibi versiyonlarıyla üzerinde geliştirmeler ve bomba atarlı versiyonu yapılmıştır.

Çoğunlukla yeni eklenti eklenebilen silahlardan olduğu için Türk Ordusu 'nda adı " Değişken Melek " olarak tanınır.
Güçlü donanması sayesinde ve hafif olmasından dolayı Özel Harekat Timleri , Komando Birlikleri 'nin kullandığı silahtır.

Özellikler
Ağırlık M16A1 3.18kg, M16A2 3.40kg,M16A3 3.85kg,M16A4
Uzunluk 1.000 mm
NamluNamlu uzunluğu 508 mm
Mühimmat 5.56x45mm NATO
Kalibre 5.56
Atış hızı M16A1 990m/s,M16A2 930m/s,M16A3 940m/s,M16A4 948m/s [2]
Etkili menzil 550 m
Nişangah Ön sabit arka ayarlanabilir gez

G3

Şanlı TÜRK ordusu 'nun piyade tüfeği sıfatıyla kullandığı silahtır.
400m den vurduğu hedefin yaşama şansı %25 tir.
Gerçekten etkili silahlardan biridir .
Genellikle piyadelerin kullandığı silah olduğu için , "piyade tüfeği " sıfatını kazanmıştır.

Özellikleri:
Ağırlık 4,4 kg (G3A3)
4.7 kg (G3A4) 5.54 kg dürbünlü versiyonu için (G3SG/1) 4.1 kg (G3K)
NamluNamlu uzunluğu 450 mm, 315 mm (G3K)
Mühimmat 7.62x51mm NATO
Kalibre 7,62
Atış hızı 600 mermi/dak(rpm)
Etkili menzil 400 metre

Nişangah ön sabit,arka sökülebilir dürbün


Minigun

Mermileri hariç demirlerinin toplamı bile 50 kg olan bu silah toplamında 80 kg yi aşan bi ağırlığı var...
Bu sebepten dolayı çatışmalarda pek kullanılmıyor.
Çoğunlukla helekopterlerde sabit olarak kullanılıyor.
Mermiyi aşırı hızlı atması nedeniyle kaliteli olmasıyla iyi bir silahtır.

A4

Kanada yapımı olan silah saniyede 43 mermi atabiliyor.
Hiç şişme yapmadan 15 dk. hiç durmadan ateş edebilen silah NATO tarafından korumaya alındı .
Türkiye ' de sadece 16 tane bulunan a4 tipi silah
İncirlik'teki NATO üstünde bulunmakta.
En kaliteli Silahlardan birisidir.

6 Şubat 2014 Perşembe

ZİGANA KC 9x19mm

ZİGANA KC 9x19mm Tabanca Modeli

Zigana kc 9*19mm tabanca modelini incelediğimizde; çift hareket opsiyonu ile tetik hareketi sunmakta. Ortalama -35- +60 derece arasında performans gösterebilen model oldukça dayanıklı. 810 gr ağırlığı ile diğer modellere göre daha fazla ağırlık ile karşılaşmaktayız.

Emniyet mandalı, iğne emniyet bloğu, horoz emniyeti gibi üç ayrı emniyet sistemi bulunan zigana kc modelinin 15,18 ve 20′lik şarjör kapasitesi seçenekleri bulunmakta. Bu aşama da ihtiyaçlarınız doğrultusunda doğru bir model bulabilir, kullanmaya başlayabilirsiniz.

Her anlamda ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir model arıyorsanız; biraz araştırma yapmanızda yarar var. Oldukça güzel özellikleri bulunan model herkes için uygun olmayabilmekte. Beklenti ve taleplerinizi gözden geçirerek, model temini yapabilir, bu noktada ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.